Nyheter‎ > ‎

Vinter tur 2014

lagt inn 26. aug. 2014, 11:03 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 26. aug. 2014, 11:15 ]


Etter en snøfattig vinter på Laksevåg, og Bergen generelt satt vi turen mot Mjølfjell i første helgen i mars. Dette var en fellestur for både flokk, tropp og roverlag.


Fredag møtte vi på jernbanestasjonen og til stor overraskelse var det reservert en halv vogn til oss som gjorde det litt enklere å få med oss sekker, ski og akebrett om bord. På vei oppover var vi spent om hvor mye snø det var og til stor glede var det en del snø når vi hoppet av toget.


Resten av kvelden gikk med til kveldsmat og å komme seg i orden i hytten.


Lørdag morgen pakket vi dagstursekkene våre og vi delte oss opp i to puljer; en for de som ville gå på skitur og en for de som ville ake på akebrett eller stå på snowboard.

Den gjengen som dro på skitur innover i dalen mot skytefeltet ble møtt av mye snø som måtte forseres og solen som tittet frem bak skyene. En flott skitur innover dalen der vi hadde noen små pauser der vi hadde litt snøskred teori underveis. Når sulten meldte sin ankomst tok vi frem ved og laget et bål der vi grillet pølser, spiste matpakke og drakk varm kakao. En kvikklunsj hører selvsagt også med. Da vi ankom hytten ble det litt snøballkrig og lignende utenfor hytten før vi gikk inn for å tørke litt klær.


Om kvelden var det selvsagt leirbål med underholdning av ymse slag, altfra sketsjer til vitser, noen leirbålsrop og en ting som har blitt en tradisjon, kviss.


Natt til søndag var det noen som våknet av et skikkelig uvær med knirking i tak og vegger. Om morgenen gikk vi ut av hytten og så at nesten all den herlige snøen var regnet bort. Da måtte skiene stå fint igjen langs hytteveggen, mens vi tok oss en liten gåtur istedenfor.


Etter middag er det kommet til det punktet i programmet alle «gleder» seg til, nemlig vasking av hytten. Etter å ha svingt vaskekluten og moppen bar det av gårde til toget og en lang tur hjem ventet. 

et noen som våknet av et skikkelig uvær med knirking i tak og vegger. Om morgenen gikk vi ut av hytten og så at nesten all den herlige snøen var regnet bort. Da måtte skiene stå fint igjen langs hytteveggen, mens vi tok oss en liten gåtur istedenfor.


Etter middag er det kommet til det punktet i programmet alle «gleder» seg til, nemlig vasking av hytten. Etter å ha svingt vaskekluten og moppen bar det av gårde til toget og en lang tur hjem ventet. 

ą
DSC_0148.JPG
(5722k)
Svenn Even Skistad,
26. aug. 2014, 11:03
Comments