Nyheter‎ > ‎

Telttur til Kvarven med Friluftsgudstjeneste 1.-2. juni

lagt inn 20. jan. 2012, 11:42 av Thomas Lundberg

I år skulle vi om onsdagen for tredje år på rad dra på telttur til Kvarven i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag.
I løpet av onsdagen regnet det mye hele dagen, og værmeldingen lovet mye regn også neste dag. Også i år skulle vi være med å arrangere friluftsgudstjeneste sammen med Laksevåg prosti.Men med det dårlige været som var meldt bestemte vi sammen med kirken å flytte gudstjenesten til Nygård kirke. Regnet ikke med at mange ville delta på gudstjeneste ute i det dårlige været.
Men telttur måtte vi ha. Tross mye regn var det faktisk flere som meldte seg på i løpet av onsdagen, og når vi møtte opp kom det enda flere som ikke var påmeldt. En av oppgavene i 100-årsmarkeringen var å vise andre hva vi gjør, så de som ville kunne ta med en venn. Tilsammen 25 deltok på turen.
På Apellplassen ble teltene slått opp i regn og vind. Vi skulle grille pølser. Og dette ble gjort puljevis inne i en lavvo. Utover kvelden var de fleste inne i teltene og forsøkte å holde seg mest mulig tørre.
Men så mye regn lagde dammer som vi ikke har sett på Apellplassen før. Halv tolv om kvelden fikk vi levering av tørre telt og tørre soveposer. En av lavvoene hadde fått høy vannstand i nesten hele teltet.
Torsdag var været bedre. Vi spiste frokost, pakket sammen og ryddet. Etter avslutning av turen på Kvarven dro noen videre på turer med familien siden det var langhelg, mens de fleste dro til Nygård kirke for å delta i gudstjenesten.
Under gudstjenesten hadde vi fornyelse av speiderløftet. Vi fortalte først hva speiderne hadde opplevd det sidte døgnet, informerte om at speiderne i år er 100 år på Laksevåg, fornyet så speiderløftet og sang speiderbønnen. Begge prestene hadde vært speidere og kunne fortelle at de viste hva det ville si å bo i telt i kraftig regnvær.
Etter gudstjenesten var det kirkekaffe. Der ble det applaus for de tøffe speiderne som dro på tur i det dårlige været.

Denne turen viser at vi har en gjeng fantastiske speidere! Til tross for det dårlige været kom det flere som ville være med i siste liten. Selv om de aller fleste fikk mye våte klær, noen også våte soveposer og noen måtte bytte telt så var det ingen som klagde eller ville hjem. En FANTASTISK gjeng med speidere.

Comments