Nyheter‎ > ‎

Pinseleir 2014

lagt inn 26. aug. 2014, 11:14 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 26. aug. 2014, 11:15 ]

Ingen pinse uten leir, og i år var ingen unntak.

I år skulle vi jakte på kaptein Rødskjeggs myteomspunnede skatt som skulle befinne seg på Kollevågen på Askøy.

Ved oppmøte på Kollevågen var antrekket for anledningen pirat kostyme og med sekk på ryggen gikk vi ned til leirplassen. Ved ankomst tok flåteadmiral Thomas opprop av besetningen på den flygende kalender, bakgrunnshistorien ble lest og alle fikk tildelt et piratnavn og øyelapp før pirat flagget ble heist.

 

Etter at utstyret var bært ned på leirområdet og telt satt opp var det tid for å trene mannskapet. Et mannskap på en sjørøverskute må være godt trent og i tilfelle angrep fra andre pirater må mannskapet være godt forberedt.
Første trening ble dermed å spille Kanonball.              

Iløpet av helgen kom det også drivende inn flaskeposter fra en hemmelig hjelper som inneholdt ledetråder til hvor skatten befant seg. Noen koder viste seg å være lett å løse, mens andre måtte en virkelig bryne de små grå for å finne en løsning på.

Etter en god og deilig pirat gryte til middag var det avslapping i solen frem til leirbålet senere på kvelden der grillmaten ble tatt frem.

Natten ble for øvrig laaang ettersom noen hadde konsert på en strand lengre inne i vågen så en trøtt gjeng våknet søndag morgen uten alt for mye søvn…

Søndag formiddag måtte vi lage primitivt kompass med magnet, en synål og en vinkork slik at vi kunne ta ut himmelretninger og bruke skattekartet som vi fikk utlevert.

Etter lunsj var det tid for å utruste piratene så alle laget seg hver sin strikkpistol og etterpå hadde vi en duell der en stod rygg mot rygg og måtte gå fem skritt før en skulle fyre av, og i beste fall treffe motstanderen.

På skattekartet var det avmerket en halvøy med palmer så kanoene ble sjøsatt på jakt etter lunsj. Vel fremme så vi at i «palmene» hang det kokosnøtter, ananas og klaser med bananer, nettopp som på en stillehavsøy. Fangsten ble tatt med tilbake og fordelt og mange fikk åpnet en kokosnøtt for første gang. I tillegg ble det servert saltakjøtt og sitroner for å forhindre skjørbuk blant besetningen.

Etter lunsj ble speiderne delt opp i grupper og hver gruppe skulle lage sin sjørøversang som skulle fremføres på leirbålet om kvelden. Etter litt grubling og småsynging rundt omkring på området var det forberedelser til et sjøslag senere på dagen som stod for tur. Hver kano måtte lage sitt sjørøverflagg og feste dette på kanoen og her var det mange kreative og litt utradisjonelle flagg som ble laget.

Til middag var det havets skattekiste der grønnsaker og fisk ble lagt i aluminiumsfolie og grillet på bål, og gele til dessert.
Da var det tid for sjøslaget og vi padlet inn i et lite vann der det var alle kanoer mot alle der det ikke var lov å renne andre i senk eller velte de. Kun å kaste utleverte kanonkuler (skumgummiballer) på hverandre. Latteren satt løst og noen hadde finsiktet innstilt, mens 2 av kanoene klarte å velte seg selv. En våt og god gjeng gikk i land og var enige om en ting; dette var kjempegøy!

Om kvelden var det leirbål med litt leirbålsunderholdning og fremføring av piratsanger. Det hadde også kommet en flaskepost tidligere om dagen om at det skulle sendes en morsemelding fra andre siden av vågen rett etter leirbålet. Meldingen ble mottatt, men med litt startproblemer fikk en ikke mottatt hele meldingen og verdifull informasjon gikk tapt...

Mandag morgen ble ledetrådene lagt i sammen og letingen startet for alvor. Etter iherdig leting ble det dratt opp en trekasse fra jorden som inneholdt gullmynter!

En artig tur var over, og pakke sammen stod for tur
Comments