Nyheter

Vil du være med på Norgesrekord?

lagt inn 27. aug. 2015, 10:48 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 27. aug. 2015, 10:51 ]

Lyst å prøveligge en natt i telt og være med å slå norgesrekord ? 
Da er dette noe for deg.  


Oppdateringer

lagt inn 27. aug. 2015, 10:45 av Svenn Even Skistad

Her var det lengesiden det var blitt oppdatert noe. Vi vil ha som mål å oppdatere gjenvlig framover.

BKK sponser speidehuset

lagt inn 29. sep. 2014, 10:19 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 29. sep. 2014, 10:21 ]

Speiderhuset har sendt søkand ang sponsing til BKK og blitt tildelt kr 10.000.
Dette går til skifting av vinduer ved inngangsparti i 1 etg.
Vi takker for støtten  

Pinseleir 2014

lagt inn 26. aug. 2014, 11:14 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 26. aug. 2014, 11:15 ]


Ingen pinse uten leir, og i år var ingen unntak.

I år skulle vi jakte på kaptein Rødskjeggs myteomspunnede skatt som skulle befinne seg på Kollevågen på Askøy.

Ved oppmøte på Kollevågen var antrekket for anledningen pirat kostyme og med sekk på ryggen gikk vi ned til leirplassen. Ved ankomst tok flåteadmiral Thomas opprop av besetningen på den flygende kalender, bakgrunnshistorien ble lest og alle fikk tildelt et piratnavn og øyelapp før pirat flagget ble heist.

 

Etter at utstyret var bært ned på leirområdet og telt satt opp var det tid for å trene mannskapet. Et mannskap på en sjørøverskute må være godt trent og i tilfelle angrep fra andre pirater må mannskapet være godt forberedt.
Første trening ble dermed å spille Kanonball.              

Iløpet av helgen kom det også drivende inn flaskeposter fra en hemmelig hjelper som inneholdt ledetråder til hvor skatten befant seg. Noen koder viste seg å være lett å løse, mens andre måtte en virkelig bryne de små grå for å finne en løsning på.

Etter en god og deilig pirat gryte til middag var det avslapping i solen frem til leirbålet senere på kvelden der grillmaten ble tatt frem.

Natten ble for øvrig laaang ettersom noen hadde konsert på en strand lengre inne i vågen så en trøtt gjeng våknet søndag morgen uten alt for mye søvn…

Søndag formiddag måtte vi lage primitivt kompass med magnet, en synål og en vinkork slik at vi kunne ta ut himmelretninger og bruke skattekartet som vi fikk utlevert.

Etter lunsj var det tid for å utruste piratene så alle laget seg hver sin strikkpistol og etterpå hadde vi en duell der en stod rygg mot rygg og måtte gå fem skritt før en skulle fyre av, og i beste fall treffe motstanderen.

På skattekartet var det avmerket en halvøy med palmer så kanoene ble sjøsatt på jakt etter lunsj. Vel fremme så vi at i «palmene» hang det kokosnøtter, ananas og klaser med bananer, nettopp som på en stillehavsøy. Fangsten ble tatt med tilbake og fordelt og mange fikk åpnet en kokosnøtt for første gang. I tillegg ble det servert saltakjøtt og sitroner for å forhindre skjørbuk blant besetningen.

Etter lunsj ble speiderne delt opp i grupper og hver gruppe skulle lage sin sjørøversang som skulle fremføres på leirbålet om kvelden. Etter litt grubling og småsynging rundt omkring på området var det forberedelser til et sjøslag senere på dagen som stod for tur. Hver kano måtte lage sitt sjørøverflagg og feste dette på kanoen og her var det mange kreative og litt utradisjonelle flagg som ble laget.

Til middag var det havets skattekiste der grønnsaker og fisk ble lagt i aluminiumsfolie og grillet på bål, og gele til dessert.
Da var det tid for sjøslaget og vi padlet inn i et lite vann der det var alle kanoer mot alle der det ikke var lov å renne andre i senk eller velte de. Kun å kaste utleverte kanonkuler (skumgummiballer) på hverandre. Latteren satt løst og noen hadde finsiktet innstilt, mens 2 av kanoene klarte å velte seg selv. En våt og god gjeng gikk i land og var enige om en ting; dette var kjempegøy!

Om kvelden var det leirbål med litt leirbålsunderholdning og fremføring av piratsanger. Det hadde også kommet en flaskepost tidligere om dagen om at det skulle sendes en morsemelding fra andre siden av vågen rett etter leirbålet. Meldingen ble mottatt, men med litt startproblemer fikk en ikke mottatt hele meldingen og verdifull informasjon gikk tapt...

Mandag morgen ble ledetrådene lagt i sammen og letingen startet for alvor. Etter iherdig leting ble det dratt opp en trekasse fra jorden som inneholdt gullmynter!

En artig tur var over, og pakke sammen stod for tur

Vinter tur 2014

lagt inn 26. aug. 2014, 11:03 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 26. aug. 2014, 11:15 ]


Etter en snøfattig vinter på Laksevåg, og Bergen generelt satt vi turen mot Mjølfjell i første helgen i mars. Dette var en fellestur for både flokk, tropp og roverlag.


Fredag møtte vi på jernbanestasjonen og til stor overraskelse var det reservert en halv vogn til oss som gjorde det litt enklere å få med oss sekker, ski og akebrett om bord. På vei oppover var vi spent om hvor mye snø det var og til stor glede var det en del snø når vi hoppet av toget.


Resten av kvelden gikk med til kveldsmat og å komme seg i orden i hytten.


Lørdag morgen pakket vi dagstursekkene våre og vi delte oss opp i to puljer; en for de som ville gå på skitur og en for de som ville ake på akebrett eller stå på snowboard.

Den gjengen som dro på skitur innover i dalen mot skytefeltet ble møtt av mye snø som måtte forseres og solen som tittet frem bak skyene. En flott skitur innover dalen der vi hadde noen små pauser der vi hadde litt snøskred teori underveis. Når sulten meldte sin ankomst tok vi frem ved og laget et bål der vi grillet pølser, spiste matpakke og drakk varm kakao. En kvikklunsj hører selvsagt også med. Da vi ankom hytten ble det litt snøballkrig og lignende utenfor hytten før vi gikk inn for å tørke litt klær.


Om kvelden var det selvsagt leirbål med underholdning av ymse slag, altfra sketsjer til vitser, noen leirbålsrop og en ting som har blitt en tradisjon, kviss.


Natt til søndag var det noen som våknet av et skikkelig uvær med knirking i tak og vegger. Om morgenen gikk vi ut av hytten og så at nesten all den herlige snøen var regnet bort. Da måtte skiene stå fint igjen langs hytteveggen, mens vi tok oss en liten gåtur istedenfor.


Etter middag er det kommet til det punktet i programmet alle «gleder» seg til, nemlig vasking av hytten. Etter å ha svingt vaskekluten og moppen bar det av gårde til toget og en lang tur hjem ventet. 

et noen som våknet av et skikkelig uvær med knirking i tak og vegger. Om morgenen gikk vi ut av hytten og så at nesten all den herlige snøen var regnet bort. Da måtte skiene stå fint igjen langs hytteveggen, mens vi tok oss en liten gåtur istedenfor.


Etter middag er det kommet til det punktet i programmet alle «gleder» seg til, nemlig vasking av hytten. Etter å ha svingt vaskekluten og moppen bar det av gårde til toget og en lang tur hjem ventet. 

Aktivitetsplaner

lagt inn 13. sep. 2013, 10:41 av Thomas Lundberg

Høstens aktivitetsplaner er nå lastet opp under menyen avktivitetsplaner.

Opptak av nye medlemmer høsten 2013

lagt inn 11. aug. 2013, 13:34 av Thomas Lundberg   [ oppdatert 13. sep. 2013, 10:37 ]

Etter høstens foreløpige inntak, har vi rom for noen flere speidere i troppsalder. (5klasse. og oppover)
Disse har møter om tirsdagene. Send en e-post til therese@laksevag.org for å melde interesse og få informasjon.

Jota-Joti med 1. Laksevåg

lagt inn 22. okt. 2012, 12:32 av Kai-Robin Thorsen   [ oppdatert 22. okt. 2012, 12:33 ]

Radiopeilingsinstruksjon

Jota-Joti var arrangert helgen 19-21 oktober, De forventningsfulle og blide personene fra 1. Laksevåg NSF og Laksevåg KFUK-KFUM- speidere fikk oppleve Jota-Joti på det beste. Der fikk speiderne oppleve det å snakke med andre speidere via radio og Internett.
Spente speidere hører på JOTA hilsenen fra Oslo


Det var ikke bare på Internett og radio at hyggelige speiderne møtte andre speidere. Speiderne fikk besøk av Bergen MS og Grünerløkka MS.

Men hva er speiding uten utendørsaktiviteter? De ivrige speiderne drev og fant poster med GPS (Geocaching) og med radiopeilingorientering.

Radiopeiling er gøy!


Etter en fartsfull dag, endte dagen med et koselig leirbål, med masse aktiviterer.

1. Laksevåg NSF og Laksevåg KFUK-KFUM takker for årets JOTA-JOTI, og vi gleder oss til neste år.

Jota/Joti - småspeiderne

lagt inn 26. sep. 2012, 13:06 av Thomas Lundberg   [ oppdatert 26. sep. 2012, 13:09 ]

jota/iDet blir Jota/joti for småspeiderne på speiderhuset 20okt. Her finner dere infoen som ble delt ut onsdag 26.sept. 

Aktivitetsplan småspeiderne 2.-4.klasse (onsdag)

lagt inn 26. sep. 2012, 13:04 av Thomas Lundberg

Vedlagt finner dere aktivitetsplanen for høsten. 

1-10 of 41