Historier‎ > ‎

ST.georgs dag

lagt inn 24. mar. 2011, 07:12 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 24. mar. 2011, 07:15 ]

Bergen feiret sin første St.Georgsdag i 1915. Den ble holdt i Ynglingeforeningen med tale og løftefornyelse.

 

Er usikker på når speiderne på Laksevåg feiret sin første egne St.Georgsdag. I et referat fra Tropsraadet 1.ste april 1922 står det i referatet: ”Tropsføreren som i dag kom med en hel del gode ideer mente ogsaa at vi skulde gjøre et forsøk paa at faa St.Georgs dagen avholdt paa Laksevåg”.

 

Etter hvert som det kom flere speidergrupper til på Laksevåg ble St.Georgsdagen et fast arrangement som gikk på rundgang mellom gruppene.

 

I Laksevåg avdeling sin årsberetning for 1978 står følgende. Dagen ble markert på en verdig og høytidelig måte i Laksevåg kirke. KFUK-speiderne i vårt område deltok og også med oss.

Sokneprest Earl Lohne forrettet og ved orgelet satt Rolf Aardal.

Fra kirken marsjerte så speiderne samlet opp til Damsgård skole med Damsgård skoles musikkkorps i spissen.

Programmet på skolen gikk vel også stort sett greit, med sang, musikk, film og tryllekunstner. Dog var den ene filmen for lang og skapte dermed en del uro i salen med kasting av bruskorker, papir m.v.

Tross dette må vi vel kunne si at vi hadde en fin kveld sammen.

 

 

Bildet denne gangen er fra en St.Georgsdagsmarkering i gruppen vår i 1992. Vi markerte denne dagen i flere år tidlig på 1990-tallet på hytten vår ”Kjeta” i Kanadaskogen. Her var det en høytidelig del med bl.a. løftefornyelse og andakt (kapelan Thor Sommerseth i Laksevåg kirke deltok flere ganger) og en uhøytidlig del med leker, konkuranser og mat (grilling eller boller)

 

På St.Georgsdag i 1978 ble Norges Speiderpike forbund og Norsk Speidergutt forbund slått sammen til Norges Speider forbund.

Comments