Historier‎ > ‎

Påsketur

lagt inn 24. mar. 2011, 07:29 av Svenn Even Skistad

 Bildet over viser speiderne fra Laksevåg på påsketur til Bergsdalen i 1929. På bildet er nr. tre fra venstre Malvin Haavardstun, med Troppsfører Arthur Vaksdal på høyre side.

Påsken 1930 var speiderne fra Laksevåg på tur til Storefossen i Bergsdalen ovenfor Dale. Her bodde de i anleggsbrakkene til Dale Kraftstasjon som var bygget i forbindelse med byggingen av demningen...

Ved hytten var det lite snø dette året, så speiderne måtte ta skiene på nakken å gå et stykke opp­over veien i Bergsdalen for å komme til snøen.
Påsken 1931 var speiderne igjen på hytten ved Storefossen. En av speiderne hadde en onkel som var ingeniør ved Dale Kraftstasjon, og derfor fikk de låne hytten.'

Denne påsken var det rikelig med snø ved hytten, og speiderne gikk lange skiturer opp på fjellet. Tre av speiderne ble igjen til dagen etter de andre hadde reist hjem. De tok hjemveien over fjellet til Vaksdal. På denne turen hadde de fint solskinn. De fant veien ned i Herfindalen og videre ned til Vaksdal, hvorfra de tok toget hjem til Bergen.

Comments