Historier‎ > ‎

Pinseleir

lagt inn 24. mar. 2011, 06:32 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 24. mar. 2011, 07:11 ]

Helt siden troppens første pinsetur i 1912 har det vært en nesten årlig tradisjon å arrangere tur i pinsen. Fra starten av ble turene kalt pinseturer. Senere gikk man over til å kalle de pinseleir. Turene har i mange år blitt arrangert sammen med de andre troppene i Laksevåg avdeling. I 1990 startet vi et nytt samarbeid med Laksevåg 1 KFUK om pinseleirene.

 

Noen ganger har også småspeiderne (alle eller kun de eldste) deltat på hele eller deler av turene. År som det ikke er oppført noen tur er jeg usikker på om det har vært tur i pinsen eller ikke.

Oversikten under er satt sammen av opplysninger fra bl.a. arkivkort, årsmeldinger, terminlister, gruppeaviser med mer.

For min egen del så vet jeg at det var årlige pinseleirer på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet, men har ikke fullstendig oversikt.

Pinseturen til Valestrand i 1927 (eller mulig 1925):De to som holder på med ett eller annet i forgrunnen er fra venstre Odd Dyrnes og Per Monsrud. Til høyre med hvitt hodetørkle og øks er Arthur Vaksdal. Alle disse tre ble etter hvert aktive ledere.


Pinseturen til Valestrand i 1933:


Oversikt over leirområdet til avdelingen med Ørnulf "Nuffen" Ramslie i midten. 1.tropp sitt leirområde er de fire teltene i skogkanten rett over hodet til "Nuffen".

 

 

Comments