Historier‎ > ‎

Åndalsnes

lagt inn 24. mar. 2011, 07:19 av Svenn Even Skistad   [ oppdatert 24. mar. 2011, 07:28 ]

Kretsen hadde leiet en egen båt som brakte speiderne fra Bergensområdet til Åndalsnes. Forbi Stadt var det en del modige gutter som samlet seg foran på båten for å være ”kar”. Etter hvert trakk de seg stille tilbake etter å ha matet krabbene.

Da speiderne gikk i land i Åndalsnes gynget de fortsatt i beina, så det var vanskelig å stille opp. Det var mange vaklende ryggsekker som humpet i vei til leirplassen.

Leiren hadde en del konkurranser og aktiviteter for speiderne. Til leiren skulle hver patrulje ha med et selvlaget patruljeflagg som ble utstilt og bedømt.

                             


Speiderne fra Laksevåg gikk turer rundt om på Åndalsnes og til Setnesmoen. En dag fant noen av speiderne på å ta en tur opp på ”Aksla” Etter hvert gikk turen videre innover fjellet, og de havnet på Vengjetindene i ca 2000 meters høyde. Derfra kunne de se ned på Romsdalshorn som bare er ca 1500 moh. Det var vanskelig å finne en vei ned igjen, de måtte klatre ned en ur og gå over et felt med snø. Snøen var så bratt at de kunne renne nedover på støvlene.

En dag var det jernbanetur til Lesjaskog. En annen dag dro de med båt til Molde.

På turen hjem fra leiren tok speiderne fra Laksevåg tog til Oslo. Her møtte de tidligere troppsfører Wilhelm Wilhelmsen. I Oslo ble det overnattet og turer til Holmenkollen og skimuseet.

På togturen til Bergen var det lite mat igjen så de måtte rasjonere brødskivene.

Dette var forbundets femte landsleir, og det var 5200 deltagere. Fra Laksevåg var det 20 speidere om deltok på turen.

Under leiren kom det ut en egen landsleiravis ”Mot toppen”. To små notiser fra leiravisen med uttalelser fra ”Bankchefen” og ”Musikkchefen” (leiren hadde eget leirorkester):

Bankchefen forteller at 23000 kroner har passert leirbanken. På den omsetning tjener forbundet 2 kroner. Merkelig nok har der intet ran vært.

Musikkchefen sier: Musikken er bra, men guttene mener at den får spille for lite. Speiderne kan i lengden ikke være uten musikk. Speidersak og musikk er like opdragende.

Comments